De 5 grootste vijanden van een schone container

Delen op:

Een schone container hebben is van essentieel belang om een frisse en hygiënische omgeving te behouden. Helaas zijn er vijf veelvoorkomende vijanden die een schone container in de weg staan. Laten we eens kijken naar deze vijanden en hoe je ze kunt bestrijden.

1. Vet

Vetresten van voedsel kunnen zich gemakkelijk ophopen in een container, waardoor een broedplaats voor bacteriën ontstaat. Dit veroorzaakt onaangename geuren. Vermijd het weggooien van vettige etensresten zonder ze eerst in een afgesloten zak te doen.

2. Olie

Olie is een andere veelvoorkomende boosdoener voor een schone container. Olie kan gaan lekken waardoor vlekken ontstaan en de container plakkerig wordt. Tip van ons: geen olie in de Clico!

3. Kattengrit

Voor huisdiereigenaren kan kattengrit een uitdaging vormen voor een schone container. Klontvormend kattengrit kan aan de bodem van de container blijven plakken en een onaangename geur veroorzaken. Dit is ook erg lastig schoon te maken en niet fijn voor onze machine. Advies is dus om kattengrit verpakt weg te gooien.

4. Verf

Het weggooien van verfresten in de container kan leiden tot vervuiling en moeilijk te verwijderen vlekken. Zorg ervoor dat verfresten op de juiste manier worden afgevoerd volgens de voorschriften van je gemeente. Dit kan betekenen dat je de verf moet laten opdrogen en uitharden voordat je het weggooit, of dat je het naar een speciale afvalinzamelingsplaats moet brengen. Gooi het in ieder geval niet los in de container, want dat is slecht voor het milieu én slecht voor de container.

5. Hondenpoep

Hondenpoep is niet alleen onaangenaam, maar kan ook een gezondheidsrisico vormen als het niet op de juiste manier wordt afgevoerd. Gebruik altijd speciale zakjes om hondenpoep op te ruimen. Reinig de container regelmatig om eventuele geurtjes te voorkomen.

Door alert te zijn op deze vijf grootste vijanden en de container structureel te reinigen voorkom jij dus veel stank en viezigheid. Wil je er altijd zeker van zijn dat je container echt goed wordt gereinigd? Stel dan zelf uw meest ideale abonnement samen. U bepaalt zelf welke container gereinigd moet worden. Wij regelen de rest.

Meer blogs

clicoclean_reiniging_van_zonnepanelen_noodzaak_of_een_overbodige_luxe
Reiniging van zonnepanelen; noodzaak of een overbodige luxe?
clicoclean_de_5_grootste_vijanden_van_een_schone_container
De 5 grootste vijanden van een schone container